BoekUwBuitenhuis.nl - Vakantiepark De Lochemse Berg
Omgeving De Lochemse Berg
Vakantiepark De Lochemse Berg

Omgeving

  • Schilderachtige omgeving
  • Vakantiepark gelegen aan rivier De Berkel
  • Luxe vakantiehuizen
 

De Achterhoek

De Achterhoek ligt in de provincie Gelderland en staat bekend om haar zeer gevarieerde landschap, dat ook wel coulissenlandschap wordt genoemd. Afwisselend vindt u bossen, weilanden, riviertjes en eeuwenoude boerderijen. Mede door de vele kastelen die u in de Achterhoek kunt vinden, lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Het is net of u in een schilderij van 100 jaar geleden terecht bent gekomen. Sommige van deze kastelen zijn overigens te bezoeken, denk hierbij bijvoorbeeld aan Havezate De Cloese aan de Berkel, Landgoed en Kasteel AmpsenKasteel Vorden of Kasteel De Wildenborch in Vorden.

Dat de tijd niet echt heeft stilgestaan, blijkt wel uit de goede voorzieningen die de Achterhoek te bieden heeft. Er zijn mooie steden zoals LochemZutphen en Doetinchem waar u heerlijk kunt winkelen, lekker kunt eten en heerlijk op een terrasje kunt vertoeven. Veel restaurants in de Achterhoek bieden in het seizoen heerlijke wildarrangementen aan. Ook op agrarisch gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo kunt u verschillende traditionele boerenbedrijven bezoeken waar u wederom het gevoel en de geur van vroeger kunt beleven. Maar de boeren gaan met hun tijd mee, zo is de wijnbouw een opkomend verschijnsel in de Achterhoek. De beste wijnen van Nederland komen hier vandaan. En elk jaar komen er weer een aantal wijnboeren bij. Veel van deze wijnbedrijven kunt u ook bezoeken zoals Wijngaard de Zesspring Joppe in Lochem.

De leukste manier om de Achterhoek te verkennen is op de fiets of wandelend. Zo bent u midden in de natuur en kunt u echt onthaasten. Overal vindt u fiets- en wandelpaden die u langs de mooiste stukjes natuur en dorpen leiden. De paden sluiten perfect op elkaar aan en de routes zijn goed aangegeven. Zo is er voor fietsers een prachtige kastelen- en landgoederen route die ten westen van Lochem ligt. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de wandeling Poort van Lochem, een route die langse de rivier de Berkel, over landgoed Twickel en langs de Lochemer Berg voert.

Kortom, de Achterhoek biedt voor ieder wat wils! Meer informatie? Bezoek de website van de VVV.

 

Dorpen & steden

Restaurants

Musea

Vissen

Natuurgebieden

Uitjes met kids

Overig